Імплементація Директиви ЄС з енергоефективності враховуватиме українські реалії

Віце-прем'єр міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спільно з представником німецької компанії GIZ презентували Аргументарій щодо імплементації Європейської Директиви з енергоефективності.

Презентація відбулася у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найголовніше - звернення до усіх наших партнерів і колег з Верховної Ради і наших партнерів з уряду - ми повинні працювати разом і максимально, щоб імплементувати 27-му Директиву. Аргументарій ми підготували спільно з GIZ. Хотілося би, щоб всі експерти і фахівці (у сфері енергоефективності - ред.) використовували саме цей документ», - сказав він.

Зубко додав, що в Аргументарії, зокрема, йдеться про те, яким чином потрібно вибудовувати комунікацію з Європейським Союзом для імплементації 27-ї Директиви, виходячи з українських реалій.

Директор проекту «Реформи у сфері енергоефективності в Україні» (GIZ) Джордж Крістодореску повідомив, що Аргументарій створювали як інструмент, який будуть практично і зручно використовувати всі зацікавлені сторони.

«27-ма Директива має бути впроваджена, але імплементація має відбутися з урахуванням українських реалій», - наголосив він.

Читайте також: Зубко констатує, що тарифи на газ не зменшаться

Аргументарій містить коментарі і перелік економічних та соціальних переваг для України за умови належної імплементації директиви ЄС про енергоефективність в Україні. Цей документ призначений для того, щоб надати всім учасникам політичного діалогу щодо реформ у сфері енергоефективності в Україні змістовну інформацію про положення директиви, результати їхнього застосування та переваги для України з огляду на теперішній стан енергоефективності в країні та прогрес, досягнутий у формуванні даної сфери.

Також Аргументарій містить приклади та переваги впровадження країнами-членами ЄС Директиви з урахуванням їхнього національного законодавства. 

Аргументарій має слугувати посібником для посадовців, які приймають рішення, громадськості та приватних зацікавлених осіб. Його метою є надання прикладів стосовно потреб у заходах, а також економічних та соціальних вигод для України, які стануть результатом належної імплементації Європейської Директиви з енергоефективності 2012/27/ЄС (EED) у версії консолідованого законодавства з енергоефективності (енергоефективності), прийнятого Енергетичним співтовариством (EnC).

Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток. Крім того, німецька співпраця охоплює запобігання ВІЛ/СНІДу, а також подолання кризової ситуації на сході країни. При цьому особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.