Гройсман знає, як за місяць вирішити проблему “євроблях”

Питання з єврономерами можна було б вирішити у цивілізований спосіб за 1 місяць, якби Парламент делегував це повноваження Уряду.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Єврономери використовують, у тому числі, безвідповідальні люди. Уряд не може вирішити це питання власним рішенням, це має вирішити Парламент. Зараз там точаться дискусії. Однак, якщо парламент вирішить це питання делегувати Уряду, я обіцяю, що за один місяць ми його врегулюємо у справедливий спосіб", - зазначив Гройсман.

Він також додав, що Уряд продовжуватиме впроваджувати заходи із підвищення безпеки на дорогах.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 листопада 2017 року на території України перебувало понад 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, в тому числі з порушенням терміну - майже 236,6 тис. автомобілів.

Зараз для громадян України неможлива реєстрація ввезених з-за кордону авто, які не відповідають стандартам Євро-5. Це означає неможливість реєстрації автомобілів старше 2010 року випуску (коли почав діяти цей стандарт) - незалежно від їх технічного стану.

Читайте також: На Хрещатику власники авто на "євробляхах" вимагають доступного розмитнення

У середині листопада в Кабміні заявили про намір зобов'язати власників транспортних засобів, що тимчасово ввозяться в країну, ставити їх на облік протягом 10 робочих днів.

На початку грудня минулого року Державна фіскальна служба повідомила, що стягнула 38 млн грн штрафів за порушення строків транзиту і термінів тимчасового ввезення автомобілів.