Уряд перевірить використання коштів на ремонті Запорізького аеропорту

Уряд направить перевірку до Державної архітектурної служби щодо використання бюджетних коштів під час ремонту злітної смуги в аеропорту в Запоріжжі.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Аеропорт перебуває у комунальній власності, у міського голови є серйозні плани щодо його ремонту. Я переконаний, що повітряні ворота Запоріжжя дуже важливі. Цей прекрасний регіон має отримати якісну смугу та аеровокзал. Якщо є звернення з точки зору використання бюджетних ресурсів, я направлю перевірку до ДАБІ, дам доручення віце-прем'єру Зубку, щоб вони розібралися", - сказав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, аеропорт "Запоріжжя" у травні планує закрити єдину штучну злітно-посадкову смугу на ремонт. У період проведення ремонтних робіт на штучній злітно-посадковій смузі запорізький аеропорт, можливо, прийматиме і відправлятиме літаки, що можуть здійснювати зліт та посадку з грунтової смуги.

Читайте також: Прем'єр сказав, скільки може тривати "прив'язка" ціни газу до імпортної

Поточний ремонт єдиної штучної злітно-посадкової смуги запорізького аеропорту проводився навесні 2017 року і тривав понад місяць.