Світовий банк спрогнозував інфляцію-2018 в Україні

Світовий банк прогнозує, що у 2018 році інфляція в Україні може досягти 10%, оскільки залишаються досить значними інфляційні ризики.

Про це сказала у вівторок на прес-конференції економіст Світового банку в Україні Анастасія Головач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2017 році інфляція досягла майже 14%. Інфляційні ризики залишаються досить значними. Очікуємо, що інфляція у 2018 році може досягти 10%", - зазначила Головач.

За її словами, для того, щоб зменшити інфляційні ризики та зберегти макроекономічну стабільність, дуже важливо запровадити реформи, пов’язані з бюджетною сферою, зокрема в сфері освіти, охорони здоров’я тощо. "Тобто, потрібно розробляти відповідні заходи, які б дозволяли підвищувати заробітну плату, але при цьому оптимізувати кадровий склад", - зауважила представник Світового банку.

Читайте також: Світовий банк назвав умови зростання економіки в Україні

Подальше ж підвищення зарплати в бюджетній сфері темпами, які вищі за інфляцію, може призвести до того, що видатки на оплату праці становитимуть понад 18% ВВП, зауважила Головач.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий банк оприлюднив 10 квітня економічний огляд стосовно України, де, зокрема, зазначається, що для економічного зростання до 4% і більше Україні в найближчі два роки потрібно зберегти макроекономічну стабільність та завершити реформи стосовно ринку землі, оздоровлення фінансового сектора, протидії корупції та приватизації.