Антикорупційна маршрутна карта у будівництві уже працює - Зубко

В Україні створена  антикорупційна маршрутна карта у сфері будівництва, яка передбачає перегляд будівельних норм, забезпечення публічності містобудівної політики, вдосконалення системи контролю.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на зустрічі з представниками "Європейської бізнес-асоціації" у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«У сфері будівництва вже створена антикорупційна маршрутна карта. Спільно з міжнародними партнерами та експертами, а також громадським сектором – РПР і громадською ініціативою «Разом проти корупції» -  ми працюємо над трьома головними напрямками: перегляд ДБН, прозорість і публічність містобудівної політики, удосконалення системи держархбудконтролю», — зазначив  Зубко.

Віце-прем’єр наголосив, що перегляд застарілих ДБН і погодження відхилень перебувають у зоні особливої уваги Мінрегіону, і розпочата системна робота має наблизити цю сферу нормування до європейської.

«Сьогодні у нашій сфері компетенції чинними є 109 ДБН. З яких – 25 % вкрай застарілі і потребують перегляду. Минулого року Мінрегіон затвердив 13 ДБН. Цього року заплановано перегляд 22 ДБН, наступного року – ще 30. На кінцевому етапі затвердження ДБН щодо можливості проектування вбудованих у житлові будинки дитсадків та початкових шкіл та 360-й ДБН щодо унормування способу збору сміття з визначенням площ для контейнерів», — сказав урядовець.

Читайте також: Зубко анонсував розгляд у Раді 6 проектів, які активізують будівельну галузь

Зубко зауважив, що в Україні впроваджено електронні послуги в будівництві та ліцензуванні і  надано вже більше 4200 таких послуг.

За його словами,  з метою недопущення зловживань органів контролю постановою уряду встановлені чіткі строки для забудовників для усунення недоліків, виявлених під час перевірок об’єктів будівництва.