Смолій назвав сім цілей нової стратегії Нацбанку

Національний банк презентував стейкхолдерам Стратегію центрального банку, яка встановлює цілі на середньостроковий період.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

"Зараз ми маємо потужний фундамент для розвитку фінансової системи. За останні два роки банки України повернули довіру громадян. Національний банк має чітке бачення та програму: ми продовжимо працювати на забезпечення цінової та фінансової стабільності, разом із фінансовим сектором сприятимемо економічному зростанню. Реалізація цього бачення буде здійснюватися за сімома напрямками розвитку. Шість спрямовані назовні - на задоволення потреб фінансової екосистеми. Одна з важливих передумов для їх досягнення - висока інституційна спроможність центробанку. Розуміючи це, Національний банк ставить перед собою і внутрішню ціль - стати сучасним, відкритим, ефективним, незалежним центральним банком», - сказав голова НБУ Яків Смолій.

Читайте також: США привітали призначення Смолія на посаду голови НБУ

Стратегія Національного банку складається з таких цілей: низька та стабільна інфляція, стабільна, прозора та ефективна банківська система, відновлення кредитування, ефективне регулювання фінансового сектору, вільний рух капіталу, фінансова інклюзія та сучасний, відкритий, незалежний і ефективний центральний банк.

«Ми проаналізували потреби учасників фінансової екосистеми, умови середовища, у якому вони працюють, тенденції, що впливатимуть на екосистему в майбутньому. На базі цього аналізу ми і сформували Стратегію Національного банку - дорожню карта, якою ми будемо керуватися найближчі роки для досягнення визначених семи цілей», - зазначив Смолій.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня 2018 року Верховна Рада України за поданням Президента України затвердила Якова Смолія на посаді голови Національного банку.