Програми енергоефективності підвищують якість послуг - Гройсман

Запроваджені урядом програми з енергоефективності, зокрема «теплі кредити»,  дозволяють змінювати якість послуг через оновлення комунальних мереж і економити на споживанні ресурсів.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі 112 Україна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Глобальне завдання – при підвищенні якості послуг зменшувати споживання ресурсів. Ми говоримо про те, що вартість газу є високою. Людям важко платити, і тут (для здешевлення остаточної вартості послуги) є субсидії. Але важливо не тільки скільки коштує одиниця газу, а який рахунок людина отримує. На це направлена програма «Теплі кредити». На неї направили 400 млн грн, сотні тисяч родин користуються нею», - сказав глава уряду.

Читайте також: Для роботи Експортно-кредитного агентства потрібні мільярди гривень - Гройсман

Він також нагадав, що цього року в Україні запрацює Фонд енергоефективності з бюджетом в 1,6 млрд грн і можливістю залучення ресурсів з Євросоюзу. Кошти будуть направлені на проекти утеплення будинків, модернізацію мереж. 

«Ми створюємо нові механізми, за рік-два ситуація буде змінюватися», - додав Гройсман.

На його думку, сприяти змінам буде й політика уряду, спрямована на енергонезалежність та повне забезпечення внутрішніх потреб газом власного видобутку, коли ціна на газ буде утворюватися всередині країни.