Загрози Nord Stream 2: Нафтогаз уклав другу угоду з американськими лобістами

"Нафтогаз України" уклав угоду з американською юридичною компанією "Yorktown Solutions LLC" на промоційні послуги вартістю $34 тис.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші".

Промоційні послуги спрямовані на інформування та залучення зацікавлених сторін у США у зв’язку з ризиками для Нафтогазу, пов’язаними з проектами будівництва обхідних газопроводів, а також інформування щодо перебігу реформи українського ринку газу.

Послуги американської фірми направлені на підтримку стратегічних цілей замовника, серед яких - ефективне усунення загроз, що створюються на базі проекту "Північний потік-2", та залучення іноземних інвестицій в український ринок нафти і газу. Послуги включають організацію зустрічей, підготовку матеріалів та моніторинг заходів та заяв ключових інституцій.

Це вже друга угода Нафтогазу з американською юридичною компанією Yorktown. У листопаді 2017 року укладалась аналогічна угода вартістю $37 тис., спрямована на інформування американських конгресменів та представників Адміністрації президента США щодо ризиків будівництва "Північного потоку-2".

У Нафтогазі тоді зазначили, що закупівля послуг Yorktown Solutions пов’язана з необхідністю реагування на активізацію лобістської кампанії ПАТ "Газпром" по просуванню будівництва газопроводу "Північний потік 2".

Читайте також: У законах ЄС не має бути жодних "шпаринок" для маніпуляцій з Nord Stream 2 – Клімкін

"За даними американських ЗМІ, тільки у третьому кварталі поточного року на реалізацію цієї кампанії в США було витрачено близько $1 млн" , – відзначили в Нафтогазі.

На початку вересня 2015 року російський Газпром і компанії Shell, OMV, E. On. підписали угоду акціонерів спільної проектної компанії, яка займатиметься будівництвом газопроводу "Північний потік 2", який доповнить уже працюючі дві нитки "Північного потоку 1". Цей газогін здатен майже повністю позбавити Україну транзиту газу, який іде з Росії в Європу. Наразі росіяни домовляються з владою Німеччини про усунення останніх перепон до прокладення своєї труби.