У Баку вважають реальною участь Туркменістану у Південному газовому коридорі

В Азербайджані вважають можливим приєднання Туркменістану до Південного газового коридору (ПГК).

Про це Азербайджанському державному інформаційному агентству заявив міністр енергетики Азербайджану Пярвіз Шахбазов, пише Кавказ Online.

"Думаю, що виявлення зацікавленності Туркменістану до Південного газового коридору дуже позитивний факт, і можливості приєднання Туркменістану до проекту реальні", - повідомив Шахбазов.

За словами Шахбазова, переговори про постачання туркменського газу в Європу Південним газовим коридором ведуться давно. У тому числі, їх веде Європейський Союз з Туреччиною, Азербайджаном і Туркменістаном.

Як відомо, "Південний газовий коридор" є продовженням Південнокавказького газопроводу Баку - Тбілісі - Ерзерум і має на увазі будову в Туреччині газопроводу TANAP (Трансанатолійський) і його продовження по Європі - газопроводу TAP (Трансадріатичний). На первинному етапі газ, який видобуватиметься у рамках другої фази розробки азербайджанського газоконденсатного родовища "Шах Деніз", розглядається в якості основного джерела для проектів "Південного газового коридору". На пізнішому етапі до проекту можуть бути підключені інші джерела.

Читайте також: Україна через морози збільшила відбір газу із підземних сховищ

В середині лютого Азербайджан, Грузія і Туреччина домовилися продовжувати роботу з реалізації регіонального енергетичного проекту «Південний газовий коридор», підписавши на четвертому міністерському засіданні у рамках Консультативної ради ПГК у Баку відповідну декларацію.