Уряд затвердив новий порядок ведення держреєстру інвестиційних проектів

Уряд затвердив новий порядок ведення Державного реєстру інвестиційних проектів.

Відповідна постанова від 27 грудня 2017 року № 1062 оприлюднена на Урядовому порталі.

"Це дасть можливість уніфікувати відомості про державні інвестиційні проекти та інвестиційні проекти, для реалізації яких надається державна підтримка в одному Державному реєстрі інвестиційних проектів, забезпечити зручність їх сприйняття та проведення моніторингу їх реалізації", - заначається у повідомленні.

При цьому визнано таким, що втратив чинність, порядок ведення Державного реєстру інвестиційних проектів та проектних (інвестиційних) пропозицій.

"Реєстр створюється як єдина державна інформаційна система обліку інвестиційних проектів. Ведення Реєстру передбачає: внесення відомостей про інвестиційний проект у вигляді записів у Реєстрі; розміщення витягу з Реєстру на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку", - йдеться у постанові.

Читайте також: У Мінекономіки прокоментували "урізання" торгових преференцій з боку США

Згідно з документом, Мінекономрозвитку на основі поданої інформації вносить відомості про відібрані державні інвестиційні проекти та інвестиційні проекти, для реалізації яких надається державна підтримка, до Реєстру, який ведеться в електронному вигляді та підлягає постійному зберіганню в Мінекономрозвитку на відповідних носіях.

"Інформація щодо інвестиційних проектів оприлюднюється шляхом розміщення витягу з Реєстру за формою згідно з додатком на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку протягом одного місяця з моменту внесення відомостей про інвестиційний проект до Реєстру", - зазначається у постанові.

Уточнення та доповнення записів Реєстру відбувається на основі інформації, поданої органами, які проводять конкурсний відбір інвестиційних проектів.