Президент квапить із переведенням земельного кадастру "в цифру"

Президент України Петро Порошенко наполягає на чимшвидшому оцифруванні земельного кадастру, що має знищити поле для фальсифікацій і рейдерства.

Про це глава держави сказав під час засідання Національної ради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кардинально мене непокоїть і не задовольняє стан справ у земельному кадастрі щодо оцифрування земельного кадастру. За різними оцінками, на сьогодні оцифровано в межах 50% - хтось каже 40%, хтось каже 60%. Це абсолютно неприйнятно. Ми переговорили з урядом. У нас була окрема програма Світового банку, було виділено близько 80 млн доларів на це. Віз і нині там. Проте ні про який ринок землі, ні про яке продовження земельних реформ, ні про яку боротьбу з рейдерством, ні про що ми не будемо говорити, поки у нас не буде прозорого і ефективного реєстру", - наголосив Порошенко.  

Читайте також: Порошенко анонсував закон щодо протидії земельному рейдерству

За його словами, далі доступ до цих реєстрів повинні мати лише реєстратори. 

"Треба навести порядок з довіреностями - теж реєстр, щоб не допустити фальсифікацій. І таким чином знищити саме правове поле для фальсифікацій і рейдерських захоплень. Бо миритися далі з цим ніяк не відповідає позиціям щодо створення гарного інвестиційного клімату, в тому числі в аграрній сфері", - зазначив Порошенко.