Техніка має максимально вироблятися в Україні - Гройсман

Фото

Розвиток вітчизняного машинобудування має супроводжуватися значним ступенем локалізації виробництва, коли більшість технологічних процесів і деталей концентруються та виробляються саме в Україні.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки на Полтавщину, інформує Урядовий портал.

"Створення додаткової вартості в Україні, перехід від сировинного типу економіки до економіки виробництва продукції – наш орієнтир. При цьому я звертаю увагу на необхідності локалізації виробництва. Техніка має виробляться максимально в Україні", - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр підкреслив, що наразі уряд ставить завдання модернізації виробничих потужностей держави, передусім на великих державних підприємствах, і готовий сприяти розвитку таких проектів, залученню в Україну інвестицій, нових технологій.

Гройсман відвідав Еристовський гірничо-збагачувальний комбінат/ Фото Владислава Мусієнка

У ході робочої поїздки Гройсман відвідав Еристовський гірничо-збагачувальний комбінат, який використовує в процесі видобутку залізної руди важку техніку, зокрема і українського виробництва.