Зубко: Україна може зменшити споживання газу вдвічі

Уряд переконаний, що Україна має величезний потенціал до залучення інвестицій в сонячну, вітрову енергетику, на перехід до альтернативних видів палива, що сприятиме зменшенню споживання газу в країні вдвічі.

Про це під час Міжнародного форуму сталої енергетики SEF-2017 KYIV заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал. 

«Україна сьогодні має величезний потенціал до залучення інвестицій в сонячну, вітрову енергетику, перехід на альтернативні види палива. Є можливість переходу на децентралізоване енергопостачання в містах: питання заміщення газових котелень на альтернативне паливо. Тому сьогодні завдання держави - створити умови для зменшення споживання енергоресурсів і модернізації систем енергопостачання, вже маючи відповідні умови і фінансування», - зазначив Зубко.

За його словами, сьогодні в Україні експерти, виробники, народні депутати працюють над тим, аби Україна створила конкурентні умови для роботи на ринку відновлюваної енергетики. 

«Важливі дві речі – зацікавити інвесторів вкладати в Україну та створити конкурентне середовище між українськими виробниками, що дасть можливість розвитку галузі в цілому», – наголосив  Зубко.

Читайте також: Україна запропонує МВФ нову формулу ціни газу для населення – Reuters

Він нагадав, що житловим сектором на сьогодні споживається 18 млрд кубометрів газу.

"Бачимо перспективи до зменшення вдвічі за рахунок відновлюваної енергетики та зменшення споживання через термомодернізацію і санацію будинків», - зазначив Зубко.