Поїзди Укрзалізниці продовжують подавати воду на пожежі до Калинівки

Пожежні поїзди ПАТ "Укрзалізниця" продовжують подавати воду пожежним танкам до Калинівки Вінницької області.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

"Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на військових складах на Вінниччині 27 вересня три пожежні поїзди з 10-ї ранку по черзі під’їжджали до військової частини та заправляли водою пожежні танки. Ще один наразі знаходиться в резерві на станції Козятин. Сьогодні пожежні поїзди продовжують подавати воду пожежним танкам", - йдеться у повідомленні.

Для локалізації пожежі та припинення подальшого поширення вогню у зв’язку з надзвичайною ситуацією на території військової частини поблизу Калинівки залучено 24 працівники особового складу 4 пожежних поїздів ПАТ "Укрзалізниця", а загалом – понад 50 працівників залізничної галузі. Особовий склад пожежних поїздів, які працюють в епіцентрі події, забезпечений бронежилетами та бронесферами. 

Читайте також: Одесу зі Львовом з'єднає нічний експрес

У гасінні пожежі взяли участь пожежні поїзди станцій Козятин, Жмеринка та Гречани. Залучено також для резерву пожежний поїзд станції Фастів.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня в Калинівці на складах озброєння спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл евакуйовано близько 30 тисяч людей. Рятувальники також ліквідовували займання 4 житлових будинків внаслідок влучення боєприпасів. 

За фактом здійснення диверсії на території військової частини, дислокованої в Калинівці Вінницької області, військова прокуратура Центрального регіону внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального кодексу (диверсія).

Станом на 7 годину 28 вересня на території військового складу спостерігається поодинока детонація боєприпасів.