ДПЗКУ з офшорами не торгуватиме - занадто багато ризиків

Заборону на торгівлю з офшорними компаніями спеціальним наказом керівництва ДПЗКУ ввели з метою мінімізації ризиків під час проведення операцій з продажу зерна та продукції переробки на зовнішні ринки.

Про це повідомляє ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

«З 2015 року торгівля з офшорними компаніями не велась. Проте відповідно до внутрішнього Положення про договірну роботу, ведення торгівлі з контрагентами, зареєстрованими в офшорній зоні, залишалось можливим, за умови перевірки кінцевого бенефіціару або отримання листа-гарантії від материнської компанії. Аби нівелювати будь-які ризики фінансових втрат через операції з офшорами, було прийнято рішення щодо абсолютної заборони на укладання контрактів з такими контрагентами», - зазначив очільник в.о. голови правління корпорації Дмитро Гавриш.

Також в ДПЗКУ заборонено відвантажувати зернові або продукцію переробки без отримання за них попередньої оплати у повному обсязі. 

Читайте також: Україна цьогоріч вже експортувала 9,5 мільйона тонн зернових - Держспоживслужба

Гавриш додав, що на підприємстві введено персональну відповідальність трейдерів ДПЗКУ за результати подальшої реалізації, укладених ними зовнішньоекономічних контрактів.