Nord Stream-2: Парубій пропонує маршалку Сейму спільну заяву

Фото

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував маршалку Сейму Польщі Мареку Кухцінському підписати спільну заяву щодо небезпеки, яку несе будівництво газопроводу Nord Stream-2.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, про це йшлося під час їхньої зустрічі в рамках робочого візиту Парубія до Польщі з метою участі у ХХVII міжнародному економічному форумі в м. Криниця-Здруй.

"Голова Верховної Ради України запропонував маршалку Польського Сейму підписати спільну заяву щодо небезпеки, яку несе будівництво газопроводу Nord Stream-2. Проект тексту листа Андрій Парубій передав своєму польському колезі. Проект цього листа було обговорено з головою Сеймасу Литви Вікторасом Пранцкєтісом під час нещодавньої зустрічі у Києві та запропоновано його підписати", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" (Nord Stream-2) передбачає будівництво двох ниток газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. За планом загальна пропускна здатність має становити 55 мільярдів кубометрів за рік.

Читайте також: Отримання Газпромом кредиту на Nord Stream-2 можуть оскаржити - експерт

Для реалізації проекту створено компанію Nord Stream 2 AF, яка в квітні підписала угоди про фінансування проекту з Shell (Велика Британія - Нідерланди), OMV (Австрія), Engie (Франція), Uniper і Wintershall (обидві - Німеччина). У червні партнери перерахували на рахунки компанії понад один мільярд євро. Планується, що трубопровід почне працювати в 2019 році.

Фото: rada.gov.ua