Міненерговугілля знайде близько мільярда гривень на виплату зарплати і погашення боргів з неї

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України знайде фінансові ресурси - біля мільярда гривень на виплату заробітної плати шахтарям і погашення боргів з неї у 2017 році.

Про це у четвер повідомили в профспілці працівників вугільної промисловості України, посилаючись на підсумки зустрічі 30 серпня міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика з головою Укрвуглепрофспілки Віктором Турмановим.

«За підсумками зустрічі міністр Ігор Насалик запевнив у подальшій активізації роботи керівництва і апарату міністерства з вирішення порушених профспілкою питань. Зокрема, міністерством будуть винайдені фінансові ресурси в необхідному обсязі на виплату заробітної плати і погашення боргів з неї у 2017 році, а також вжиті заходи із забезпечення необхідного фінансування в наступному році за відповідними бюджетними програмами», - йдеться у повідомленні.

У профспілці підкреслили, що першочергове завдання міністерства разом з урядом – це виплата у повному обсязі заробітної плати шахтарям та погашення наявних боргів з неї у вересні- грудні цього року, на що потрібно біля одного мільярда гривень бюджетних коштів.

Крім того зазначили, що керівництво Міненерговугілля повинно вжити практичні заходи щодо збільшення обсягу бюджетного фінансування у 2017 році, визначеного Програмою «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції».