USAID розробить правила гігієни для виробників свинини в Україні

Експерти проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Підтримка аграрного і сільського розвитку» спільно з асоціацією «Свинарі України» (АСУ) розроблять настанови з гігієни для українських виробників свинини.

Про це повідомляє інформаційно-аналітичний портал про свинарство PigUa.info.

"Вони описуватимуть загальні правила гігієни для свинокомплексів, вимоги до благополуччя свиней, транспортування тварин до місця забою та передзабійного утримання, а також безпосередньо забою свиней і розбирання м’яса. Настанови також включатимуть розробку та впровадження процедур заснованих на принципах НАССР - для переробників", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна за сім місяців на експорті свинини одержала $8,3 мільйона

Зазначається, що практичне застосування «Настанов з дотримання вимог законодавства з безпечності харчових продуктів на потужностях з вирощування, утримання, забою свиней та первинної переробки туш» перевірятимуть на підприємствах АСУ, як на свинокомплексах, так і на переробних підприємствах.