Відставка Балчуна не вплине на кредитні проекти ЄБРР для Укрзалізниці - Аджунер

У Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) розповіли, що звільнення польського топ-менеджера Войцеха Балчуна з посади очільника Укрзалізниці не вплине на кредитні проекти.

Про це у коментарі Укрінформу розповів директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

"Жодних змін не планується. Враховуючи складність цієї транзакції (погодження видачі кредитних коштів - ред.), інколи можуть виникати затримки в частині підготовки юридичної документації. Але в цілому підготовка кредиту (150 млн дол на закупівлю напіввагонів - ред.) в нас рухається за програмою. І він відбудеться точно", - розповів представник банку в Україні.

За його словами, зміна керівництва Укрзалізниці ніяк не вплине на співпрацю з банком.

"Наші відносини з Укрзалізницею тривають 25 років, і ми сподіваємося, що вони триватимуть і надалі. Ці відносини мають інституційний характер, тобто ЄБРР має відносини з Укрзалізницею як організацією. Хто керує цією організацією - вирішує держава, ми працюємо з інституцією, а не з персоною. Особистість керівника не впливає на нашу взаємодію", - зазначив Аджунер.

Читайте також: Masterpass, один клік і поїхали - квитки на поїзд купуємо по-новому

На запитання, як ЄБРР може оцінити роботу Укрзалізниці за період керівництва Войцеха Балчуна, представник банку відповів: "Він робив роботу, яку мусив, протягом року. Ми ж працювали і працюватимемо з Укрзалізницею".

Як відомо, Європейський банк реконструкції і розвитку у жовтні 2017 року може надати Укрзалізниці кредит в розмірі до 150 млн дол. для придбання напіввагонів.

Згідно з повідомленням банку, таке рішення має бути ухвалене 18 жовтня. Раніше дату його ухвалення було призначено на 20 вересня 2017 року.

Також ЄБРР має погодити надання кредиту в сумі 150 млн євро на електрифікацію залізничної лінії завдовжки 253 км Долинська - Миколаїв - Колосівка на півдні України.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів схвалив заяву голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна про звільнення. Т.в.о. голови правління компанії призначено голову наглядової ради Укрзалізниці Євгена Кравцова.