Ліки почали купувати за кошти держбюджету 2017 року - Супрун

Міністерство охорони здоров'я спільно з міжнародними організаціями розпочало процеc закупівель ліків та лікарських засобів за кошти держбюджету 2017 року.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

"Розпочалися закупівлі за кошти 2017 року. ...Нагадаю, що за кошти 2016 року міжнародними організаціями закуплено 96% ліків, вакцин та медичних виробів за 37 програмами. 44% уже поставлено в регіони. Решту буде доставлено в лікарні впродовж 3 місяців відповідно до графіку поставок МОЗ", - написала Супрун.

В.о. міністра зазначила, що співпраця з міжнародними організаціями у сфері закупівель ліків за держпрограмами лікування дозволила провести цей процес за  світовими стандартами якості. Також в ході закупівель за бюджетні кошти 2016 року було зекономлено  917 млн грн. 

Читайте також: Гройсман хоче, аби закупівлі ліків перевірили правоохоронці

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Міністерство охорони здоров'я підписало угоди з дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ, ПРООН в Україні, британською закупівельною агенцією Crown Agents щодо закупівель ліків та лікарських засобів за 39 державними програмами лікування на загальну суму 5,9 млрд грн.