За півроку АМПУ провела днопоглиблення в чотирьох портах

З січня по червень 2017 року Адміністрація морських портів України провела експлуатаційне днопоглиблення в чотирьох портах і на трьох підхідних каналах.

Про це Укрінформ повідомили в АМПУ.

"Адміністрація морських портів України (АМПУ) у першому півріччі 2017 року провела роботи з експлуатаційного днопоглиблення в чотирьох портах: Миколаїв, Одеса, Чорноморськ, Ольвія, а також на Дністровсько-лиманському підхідному каналі, Бузько-Дніпровсько-лиманському каналі (БДЛК) і морському підхідному каналі ГСХ "Дунай-Чорне море", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, сторонніми організаціями виконано експлуатаційне днопоглиблення в сумарному обсязі 0,33 млн куб. м на Дністровсько-лиманському підхідному каналі і в акваторії Миколаївського морського порту (надання послуг за договором триває). Силами власного днопоглиблювального флоту експлуатаційне днопоглиблення виконувалося в акваторіях морських портів Одеса, Чорноморськ, Ольвія, а також на Дністровсько-лиманському підхідному каналі, Бузько-Дніпровсько-лиманському каналі (БДЛК) і морському підхідному каналі ГСХ «Дунай-Чорне море». При цьому, сумарний обсяг днопоглиблення склав близько 0,47 млн куб. м.

Читайте також: Чистий прибуток АМПУ за перше півріччя становив 1,8 мільярда

Обсяг днопоглиблення на всіх вказаних об'єктах АМПУ становив близько 0,8 млн куб. м. 

Нагадаємо, в 2017 році заплановане очищення акваторій Ренійського, Херсонського і Одеського портів, Маріупольського, Бердянського морських портів, а також підхідного каналу (13-е коліно БДЛК) до Миколаївського морського порту і технічне обслуговування шляхом днопоглиблення Бузько-Дніпровсько-лиманського і Херсонського морського каналів.