Херсонські кавуни вперше за 14 років "пливуть" до Києва

Кавуни з Херсонщини цього року вперше везуть до Києва не автотранспортом, а по воді, і це свідчить про відновлення річкового сполучення.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.

"Вперше за 14 років херсонські кавуни відправляться в столицю не автошляхами, а річковим транспортом. Це – позитивна новина, яка говорить про те, що річкове сполучення, яке, на жаль, перебуває в занепаді останніми роками, починає відроджуватися", - наголосив керівник уряду.

За його словами, використання річкового транспорту замість автомобільного не лише зменшує завантаженість доріг, а й здешевлює продукт для кінцевого споживача. Щоб перевезти таку кількість кавунів, яку може прийняти одна баржа (250 тонн), знадобилося б близько 50 хур.

Прем'єр-міністр наголосив, що Україна має значний потенціал у розвитку як пасажирських, так і вантажних перевезень річковим транспортом.

У цьому зв'язку він нагадав, що нещодавно дав доручення Мініфраструктури підготувати стратегію розвитку транспортної галузі України, важливою складовою якої стане розвиток річкового сполучення.