Укргазвидобування через ProZorro відновлюватиме понад 1900 ліквідованих свердловин

ПАТ «Укргазвидобування» через ProZorro залучатиме зовнішнього підрядника для відновлення видобутку вуглеводнів на 1900 ліквідованих свердловинах компанії. 

Про це інформує прес-служба Укргазвидобування.

«Через електронну систему ProZorro ПАТ «Укргазвидобування» оголосило тендер на залучення зовнішнього підрядника задля проведення робіт з відновлення видобутку вуглеводнів на ліквідованих свердловинах компанії. ПАТ «Укргазвидобування» має значний фонд ліквідованих свердловин (понад 1 900 шт. ) та свердловин, що не діють, частина з яких не діє тривалий час, та газ на них не видобувають», - йдеться в повідомленні.

На думку фахівців компанії, з розвитком технологій ліквідовані раніше свердловини можуть мати потенціал видобутку у майбутньому. Але роботи на ліквідованих свердловинах мають значні ризики, які наразі компанія не може понести.

Читайте також: Уряд проти підвищення ціни на газ - Гройсман

Тому Укргазвидобування вважає за доцільне здійснювати відновлення ліквідованих свердловин із залученням потенційних сторонніх підприємств, що готові взяти на себе геологічні, технічні та економічні ризики.

Як заявляють у компанії, зазначений метод є розповсюдженою практикою у міжнародних видобувних компаніях, оскільки проведення робіт стороннім підрядником, який бере на себе геологічні та технічні ризики, забезпечує швидкий і дешевий ресурс нарощування профілю видобутку.

Право власності на весь добутий газ з відновлених свердловин належить ПАТ «Укргазвидобування». Інвестор отримуватиме фіксовану плату за кожну тисячу кубометрів газу, піднятого з відновлених свердловин у разі отримання вуглеводнів.

Усі умови для потенційних інвесторів будуть доступні протягом місяця у тендерній документації, яка є публічною інформацією та викладена на сайті ProZorro й офіційному сайті ПАТ «Укргазвидобування».