Мін’юст продовжує шукати нові активи Газпрому

Міністерство юстиції України працює над пошуком інших активів Газпрому на території України.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу анонсувати, що зараз проводиться робота щодо розшуку інших активів цієї компанії (Газпрому - ред.), і ми напрацьовуємо правові механізми щодо виходу даного питання на міжнародний рівень, коли Міністерство юстиції буде звертатися до інших країн за правовою допомогою щодо реалізації цього рішення суду", - заявив Петренко.

Він підкреслив, що Україна виконала частково рішення Господарського суду Києва щодо стягнення заборгованості російського Газпрому перед українським бюджетом.

"80 млн гривень Міністерство юстиції стягнуло з цієї російської компанії на користь бюджету України. Крім того, були арештовані відповідні активи на території України даної кампанії, права, які належали і поки що належать Газпрому", - наголосив міністр.

Читайте також: У МВФ заявляють, що економіка Росії утримується цінами на нафту

Він нагадав, що "рішенням суду, яке було підтверджене всіма інстанціями до Вищого господарського суду, було стягнено 173 млрд грн з російського Газпрому на користь українського бюджету за зловживання цією компанією своїм монопольним становищем під час транспортування газу і реалізації газу на території України".