Укртелеком інвестує $2 мільйони у мережу ТриМоб для запуску Lycamobile

У розвиток "ТриМоб" Укртелеком інвестують не менше 2 млн дол. США для підтримки іноземного партнера Lycamobile, який працюватиме на інфраструктурі національного оператора.

Про це повідомив директор ПАТ "Укртелеком" Юрій Курмаз сьогодні, 24 липня, під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Раніше ми не акцентували увагу на тому, що інвестуватимемо у розвиток мережі ТриМоб. Тепер завдяки партнерству й початку спільної діяльності з таким потужним гравцем як Lycamobile Україна, у самий найближчий час ми маємо намір інвестувати не менше 2 млн дол. у розвиток ядра мережі, щоб забезпечити високу якість, надійність і доступність сервісу для користувачів Lycamobile Україна", - розповів Курмаз.

Як повідомляв Укрінформ, видатний у світі мобільний оператор віртуального зв'язку Lycamobile до середини 2018 планує залучити близько 1 млн українських абонентів. Оператор функціонуватиме на інфраструктурі національного оператора "ТриМоб"(належить ПАТ "Укртелеком"). За відсутності покриття "ТриМоб" Lycamobile працюватиме через "Vodafone Україна".

Читайте також: Lycamobile розраховує на 1 мільйон українських абонентів за рік

Найбільший у світі мобільний оператор віртуального зв'язку Lycamobile вважає Україну важливим новим ринком Східної Європи.

Оператор планує запуститися у двадцяти нових країнах, зокрема, у Східній Європі та, імовірно, Африці упродовж найближчих чотирьох років.

У 2014 році Lycamobile запрацював у Румунії, у 2015 - в Тунісі та Гонконгу, а у 2016 - в Македонії. Україна стала для Lycamobile двадцять другою країною, де він надає власні послуги на інфраструктурі інших операторів мобільного зв'язку.