Делойт представила етапи реалізації проекту з корпоратизації Енергоатому

Міжнародна консалтингова компанія «Делойт і Туш» ознайомила керівництво РАЕС з цілями та етапами реалізації проекту «Україна: Енергоатом - сталий корпоративний розвиток».

Про це інформує прес-служба РАЕС.

«Метою візиту консультантів та експертів міжнародної консалтингової компанії «Делойт і Туш», яка здобула тендер на проект корпоратизації НАЕК «Енергоатом», стало ознайомлення керівництва РАЕС та представників її профспілкової організації з цілями, ключовими питаннями, етапами реалізації проекту «Україна: Енергоатом - сталий корпоративний розвиток», - йдеться в повідомленні. 

За словами заступника керівника проекту, експерта «Делойт і Туш» Тараса Сірого, в липні наступного року має бути завершений проект 10-річного плану розвитку Енергоатома в напрямках управління фінансами, залучення довгострокового капіталу та управління грошовими коштами. Три етапи реалізації включатимуть огляд та оцінку наявної в Україні законодавчої бази, складання «дорожньої карти» корпоратизації Енергоатома, оформлення питань корпоративного управління та визначення повноважень правління з урахуванням найкращого досвіду та міжнародних стандартів. 

Читайте також: Енергоатом: Україна - привабливий експортер електроенергії для ЄС

Як зауважив Тарас Сірий, Енергоатом очікує, насамперед, перетворення юридичної форми - з державного унітарного підприємства на публічне акціонерне товариство. У майбутньому це дозволить створювати спільні підприємства, залучати інвестиції, спростити схему взаємодії з Енергоринком, іншими словами, стати більш конкурентоспроможним підприємством з прозорою схемою управління. 

Наразі триває розробка «дорожньої карти», тобто плану заходів, необхідних для виконання корпоратизації, після ухвалення якої проводитиметься її супроводження та підтримка Компанії.