НБУ: Міжнародні резерви України за перше півріччя зросли до $17,9 мільярда

Міжнародні резерви України станом на 1 липня 2017 року становили 17,9 млрд дол. 

Про це повідомляє у середу прес-служба Нацбанку.

"Міжнародні резерви України на 1 липня 2017 року становили 17 970.0 млн дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними. Таким чином, за перше півріччя 2017 року вони зросли на 16%. Зокрема, за підсумками червня зростання становило 2%", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сприятлива ситуація на зовнішніх ринках дозволила Нацбанку і надалі купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не створюючи при цьому перешкод для зміцнення гривні.

 Зокрема, під час інтервенцій у минулому місяці НБУ купив 301,6 млн дол. (з них 101 млн дол. - за  інтервенціями у формі запиту найкращого курсу). Водночас обсяг проданої за інтервенціями валюти становив 1,4 млн дол. Жодного аукціону з продажу валюти у червні не проводилося, продаж валюти здійснювався шляхом інтервенцій за єдиним курсом для підтримки функціонування міжбанківського валютного ринку, тимчасово дезорганізованого через нещодавні кібератаки, повідомили в НБУ. Там додали, що обсяг чистої купівлі валюти Національним банком у минулому місяці становив 300,2 млн дол. 

Читайте також: Нацбанк знизив гривню до 26,01

У регуляторі також поінформували, що кошти з резервів використовувалися для здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті у сумі 5,8 млн дол. 

  "Станом на 1 липня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку", - наголосили в НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні резерви України на 1 червня становили 17,6 млрд дол. За п’ять місяців поточного року вони зросли на 14%, у тому числі за травень – на 3%.