Фонд гарантування продає півтисячі земельних ділянок ліквідованого «Дельта Банку»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж майже півтисячі земельних ділянок на Київщині із загальною стартовою ціною понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«27 червня та 11 липня у системі «ProZorro.Продажі» відбудуться аукціони з продажу земельних ділянок, що перебувають на балансі АТ «Дельта Банк». Загалом на перші торги окремими лотами виставляються 456 земельних ділянок, а їх загальна стартова ціна перевищує 1 мільярд гривень. Усі активи перебувають у заставі НБУ», - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що більшість земельних ділянок, виставлених на продаж, розташовуються на Київщині - у Києво-Святошинському, Бориспільському, Васильківському та Макарівському районах. Ще кілька лотів - земельні ділянки, розміщені у Великоберезнянському районі Закарпатської області та у Брусилівському районі Житомирської області. Цільове призначення об'єктів різне: від житлової та громадської забудови, розміщення та експлуатації адміністративно-побутових будівель, об'єктів інфраструктури - до  ведення особистого селянського господарства, садівництва чи підсобного господарства.

Найдорожчий лот - земельна ділянка, площею понад 15,00 га, у с. Старі Безрадичі Обухівського району Київської області. Цільове призначення об'єкту - будівництво і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Початкова ціна реалізації лоту - 47 989 800,00 грн. Другий за вартістю лот - земельна ділянка площею 53,3782 га у  с. Путрівка Васильківського району Київська області, призначена для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Початкова ціна реалізації лоту - 47 207 700,00 грн. Третій із найдорожчих лотів - земельна ділянка площею 9,01 га у  Великоолександрівській сільраді Бориспільського району. Цільове призначення  - для розміщення та експлуатації адміністративно-побутових будівель, інших споруд. Початкова ціна реалізації лоту - 44 200 400,00 грн. Загалом 27 червня відбудуться аукціони з продажу 295 ділянок і 11 липня - 161 ділянки.