Чи втримається Балчун в Укрзалізниці: Кабмін відклав рішення

Кабінет міністрів України не розглядатиме на сьогоднішньому засіданні питання продовження контракту з главою правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцехом Балчуном. Звіт правління та наглядової ради має бути заслуханий найближчими тижнями.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Очікується, що найближчими тижнями Кабінет міністрів України заслухає звіт правління та наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" для подальшого ухвалення кадрових рішень щодо керівництва компанії", - йдеться в повідомленні.

На думку Мінекономрозвитку, прийняттю рішення щодо дії контракту голови правління ПАТ «Укрзалізниця» має передувати заслуховування урядом (який виконує функції загальних зборів - вищого органу товариства) звітів правління та наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» з метою проведення аналізу діяльності товариства за 2016 рік.

«Протягом декількох тижнів глава правління і наглядова рада мають підготувати і представити відповідний звіт. В результаті заслуховування інформації щодо результатів діяльності товариства буде прийняте рішення щодо продовження чи припинення трудових відносин з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцехом Балчуном», - додають у міністерстві.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян виступає проти продовження контракту з головою правління ПАТ "Українська залізниця" Войцехом Балчуном. Він висловив сподівання, що на найближчому засідання Кабмін одноголосно відмовиться від продовження контракту з Балчуном. 

Водночас Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман високо оцінив роботу Балчуна із реалізації інвестиційних проектів. Зокрема, похвалив очільника "Укрзалізниці" за швидку реконструкцію дільниці Комиш-Зоря - Волноваха та рекордну закупівлю вантажних вагонів.

Контракт з Балчуном закінчився 5 червня 2017 року. При цьому, сам Балчун заявив, що готовий керувати публічним акціонерним товариством "Укрзалізниця" далі, якщо йому продовжать контракт.