Сумські машинобудівники виготовлять обладнання для нафтогазового промислу Узбекистану

ПАТ „Сумське НВО” отримало замовлення на постачання обладнання в рамках розвитку нафтогазоконденсатного промислу „Південний Кемачі” в Узбекистані. Нині готується необхідна технічна документація.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник прес-центру акціонерного товариства Діана Кіріченко.

„Договором передбачається виробництво двох підігрівачів паливного газу і такої ж кількості підігрівачів буферного газу. Відвантаження готової продукції проходитиме почергово. Зокрема, підігрівачі буферного газу замовник очікує у вересні поточного року. Слідом за ними, у жовтні, до Узбекистану повинна буде вирушити й решта техніки”, - зазначила Кіріченко.

За її інформацією, дана угода є не першою у межах оновлення родовища „Південний Кемачі”. Сумські машинобудівники були активними учасниками будівництва дотискувальної компресорної станції на цьому промислі, для оснащення якої виготовили 4 турбокомпресорні агрегати в блоково-контейнерному виконанні: два – одиничною потужністю 8 МВт і ще два – по 18 МВт кожен.

З огляду на те, що блакитне паливо, котре видобувається на родовищі, містить агресивні домішки, сумське підприємство тоді запропонувало замовнику вдосконалений тип компресорів із корозійностійких матеріалів.