Країни ОЧЕС домовилися про спрощення торгівлі

Країни Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (ОЧЕС) прийняли декларацію щодо спрощення процедур та покращення умов торгівлі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

«Спілкуємося з президентом Туреччини Ердоганом у рамках Самміту країн ОЧЕС. Звісно, говоримо про розширення взаємної торгівлі у Чорноморському регіоні. Також прийняли і відповідну декларацію країн ОЧЕС», - написав Кубів.

За його словами, документ офіційно підтвердив спільні зобов'язання країн Чорноморського регіону приділяти першочергову увагу спрощенню процедур та покращенню умов торгівлі.

Як повідомлялося, 22 травня 2017 року віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі  Степан Кубів здійснив візит до Туреччини з метою участі у Ювілейному саміті з нагоди 25-річчя Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (ОЧЕС), що відбувся у м.Стамбул. Міністр зазначив, що під час головування в ОЧЕС, яке триватиме у другій половині 2017 р., Україна зосередить зусилля на реалізації статутних цілей організації - перетворення регіону на зону миру, стабільності та процвітання.