Ізраїль зацікавлений у прискоренні переговорів щодо зони вільної торгівлі з Україною

Ізраїль зацікавлений у прискоренні переговорів щодо створення Угоди про зону вільної торгівлі з Україною.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«14-16 травня українська делегація на чолі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом і за участю заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України - торгового представника Наталії Микольської відвідала з офіційним візитом Державу Ізраїль. Україна та Ізраїль підтвердили прагнення якнайшвидшого підписання Угоди про вільну торгівлю», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, у рамках візиту було проведено низку зустрічей з високопосадовцями та представниками бізнесу Ізраїлю щодо поглиблення співробітництва у різних сферах економіки та реалізації спільних проектів, зокрема в ІТ-індустрії, кібербезпеці, агропромисловості, інфраструктурі, туризмі тощо. Також сторони окремо обговорили питання укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу наголосив, що Ізраїль зацікавлений у прискоренні переговорів щодо створення Угоди про зону вільної торгівлі із Україною і додав: "Ми хочемо розвивати комерцію, торгівлю, туризм, економічні обміни між нашими країнами".

В рамках обговорення Угоди про вільну торгівлю українська сторона закликала Ізраїль додатково розглянути можливість лібералізації доступу на ізраїльський ринок української сільськогосподарської продукції.