На «Доступні ліки» можуть виділити іще 250 мільйонів

Кабінет міністрів може вже цього року збільшити фінансування програми «Доступні ліки» на 250 млн грн.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо доступності ліків... Я не виключаю, що ми навіть у цьому році звернемося до парламенту для того, щоб збільшити фінансування на цю програму ще, наприклад, на 250 млн, як ми це прогнозуємо», - сказав глава уряду.

Він пообіцяв, що уряд щороку забезпечуватиме українців безкоштовними ліками.

Прем'єр-міністр також висловив переконання, що кількість аптек, на які поширюється програма видачі безкоштовних ліків, буде зростати.

«Кількість аптек, які беруть участь у цій програмі, постійно зростає. Я думаю, що через місяць ситуація абсолютно зміниться (їх стане більше. - Ред.)», - сказав Гройсман.

За його словами, керівники областей мають відповідально поставитися до реалізації програми «Доступні ліки», активніше інформувати людей про програму.

«МОЗ і уряд у цілому розробляють зараз усі інформаційні матеріали, бо є необхідність давати більше інформації українцям про цю програму. Я хочу, щоб у кожному куточку України усі, хто потребує такої допомоги, отримали безкоштовні ліки», - додав Прем’єр-міністр.

Уряд передбачив достатньо коштів, у тому числі резерви, для того, щоб забезпечити постійність програми виділення безкоштовних ліків за трьома захворюваннями, і тому Гройсман закликає українців скористатися запропонованими можливостями.

В урядовій програмі «Доступні ліки», яка розпочалася з 1 квітня, беруть участь 2 тисячі аптек. Пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. На цю програму уряд передбачив 500 млн грн.