«Електроважмаш» закінчив 2016 рік з прибутком понад 5 мільйонів

ДП «Завод «Електроважмаш» закінчив 2016 рік з прибутком понад 5 млн грн при тому, що 2015 рік підприємство закінчило зі збитком у 121 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили в Управлінні корпоративних комунікацій ДП заводу «Електроважмаш».

Як наголошується в повідомленні, "позикові кошти не залучалися, більше того, за цей період завод погасив кредити в банках на загальну суму близько 40 млн грн і продовжить їх виплату в 2017 році. Обсяг реалізованої продукції склав 1,5 мільярда грн. Частка експортних поставок склала понад 83% всіх продажів".

За інформацією Управління корпоративних комунікацій, зараз сума підписаних контрактів, які будуть реалізовані у поточному та наступних роках, становить 2,4 млрд грн, у тому числі початок реконструкції обладнання Канівської ГЕС та Київської ГАЕС (під егідою ЄБРР), модернізація обладнання Канівської та Рогунської ГЕС, виготовлення двигунів для вітчизняного міського електротранспорту та электротягового обладнання для країн СНД.

«У найближчі місяці ми плануємо збільшити портфель замовлень до 3,5 млрд. грн. за рахунок підписання контрактів, які перебувають на фінальних етапах переговорів. Крім того, у 2017 році ми очікуємо збільшення обсягу продажів до 2 млрд. грн.», - зазначив в. о. директора заводу Дмитро Костюк.

Державне підприємство «Завод «Електроважмаш» (Харків) спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного і міського транспорту.

ДП «Завод «Електроважмаш» поставляє продукцію в Індію, Казахстан, Таджикистан, Бангладеш та інші країни по всьому світу.

Фото з сайту «Електроважмаш»