Заміщення комплектуючих для військової техніки відбулося на 100% - Гройсман

Фото

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що силами ДК «Укроборонпрому» на 100%  відбулося заміщення комплектуючих для військової техніки.

Про це він сказав під час відвідин ДП “Шепетівського ремонтного заводу”, що у складі Концерну, повідомляє прес-служба відомства.

«Раніше ми були дуже імпортозалежними, в тому числі й від країни-агресора. Комплектуючі для військової техніки та інше оборонне обладнання раніше виготовлялося саме в тій країні. Зараз силами Укроборонпрому на 100%  відбулося заміщення. Це означає, що десятки, сотні, тисячі підприємств України мають сьогодні роботу на ОПК, мають зарплату та виготовляють національний продукт», - сказав Гройсман.

Фото: Анастасія Сироткіна.

На прикладі Шепетівського ремонтного заводу Концерн продемонстрував успішність реалізації програми імпортозаміщення. Силами заводу, інших підприємств-учасників Концерну та приватних українських виробників було замінено сотні найменувань комплектуючих. Серед них - прицільні комплекси, системи наведення, електронне устаткування та вогневі системи для самохідних артустановок, систем реактивного залпового вогню та гаубиць.