Ситуація з "ПриватБанком" на сьогодні нормальна - Гройсман

Ситуація з "ПриватБанком" на сьогодні нормальна, банк застабілізувався.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

Відповідаючи на прохання оцінити рішення про націоналізацію "ПриватБанку", глава уряду сказав: "Ми пішли на вимушений, але чесний крок по відношенню до українських громадян. Я не буду займатися політичними оцінками. Що для мене було важливо як для голови уряду? Одне - двадцять мільйонів людей. Все. Двадцять мільйонів людей, у яких там рахунки, кошти, кредитні картки і т.п. Я керувався тим, щоб захистити цих людей. Що ми зробили? Ми прийняли рішення про перехід банку в державну власність, ми його докапіталізували. Ми зараз призначили менеджмент. Я вважаю, що Олександр Шлапак, колишній міністр фінансів - високопрофесійна та відповідальна людина. Тобто, сьогодні банк з точки зору управління знаходиться в абсолютно надійних руках, з надійним інтелектом та досвідом. Банк застабілізувався, ситуація нормальна. Закон гарантує сьогодні повністю повернення вкладів для фізичних осіб - вкладників банку".

Як наголосив Гройсман, "у керівництва банку тільки одне завдання - розвивати банк, зробити його більш успішним. І це мене повністю влаштовує".

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію "ПриватБанку".