Президент вдячний Раді за гарантії вкладникам ПриватБанку

Президент України Петро Порошенко подякував народним депутатам Верховної Ради за підтримку ініціативи щодо гарантій вкладникам ПриватБанку.

Про це Глава держави написав у Фейсбуці.

"Дякую парламенту за оперативну підтримку моєї ініціативи щодо гарантій вкладникам ПриватБанку. Таку позицію Верховної Ради розглядаю і як політичну підтримку рішення про переведення банку в державну власність", - зазначив Порошенко.

Як повідомляло агентство, народні депутати у вівторок 276 голосами підтримали поданий  Президентом України законопроект N5553 "Про внесення зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб".

Згідно зі змінами держава бере на себе обов'язок із гарантування відшкодування фізичним особам - вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності із законом "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Проект закону про державні гарантії вкладникам державних банків Президент вніс до Верховної Ради після рішення уряду про націоналізацію ПриватБанку.