Коболєв наполягає на звільненні керівника Укртрансгазу

Керівництво НАК "Нафтогаз України" наполягає на звільненні президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва, однак рішення тимчасово призупинене, поки питання опрацьовується урядом.

Про це на прес-конференції заявив курівник НАК Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується звільнення Ігоря Прокопіва, це рішення дійсно пропонувалося і пропонується керівництвом "Нафтогаз України". Наразі це рішення було призупинено у рамках дискусії", - сказав голова Коболєв.

За його словами, питання вивчає робоча група під керівництвом віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.

"Результатом роботи робочої групи під керівництвом Кістіона має стати новий статут, а також висновки з того конфлікту, що робити далі", - зазначив глава НАК.

Як повідомлялося, Мінекономрозвитку наказом від 7 вересня одноосібно внесло зміни до статуту "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазу" в частині зміни правління і наглядової ради УТГ, а також затвердження його фінплану та інвестпрограми.

Віце-прем'єр Володимир Кістіон, що очолив робочу групу з питань реформування "Нафтогазу", заявив, що рішення МЕРТ було ухвалене у рамках процедури анбандлінгу - тобто, відділення від НАК функцій з транспортування та зберігання газу.

"Нафтогаз", у свою чергу, заявив, що виведення "Укртрансгазу" в підпорядкування МЕРТ не є анбандлінгом та загрожує судовим процесам у Стокгольмському арбітражі проти російського "Газпрому".

Рішення про перепідпорядкування ПАТ "Укртрансгаз" і відділення його від НАК "Нафтогаз України" було призупинено.