Кубів каже, що малий і середній бізнес "підштовхнуть" економіку

Сектор малого і середнього підприємництва займає незначну частку економіки - не більше 15% ВВП, тоді як у розвинених країнах цей показник може сягати 70% ВВП.

Про це заявив у п'ятницю під час години запитань до уряду у Верховній Раді перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні сектор малого і середнього підприємництва становить 99% від загальної кількості 1,97 млн підприємств та фізичних осіб-підприємців, зареєстрованих у 2015 році. Однак ці компанії займають порівняно незначну частку економіки - не більше 15% ВВП, тоді як у розвинених країнах цей показник може становити 70% ВВП. Іншими словами, розвиток малого і середнього бізнесу стане потужним стимулом для розвитку економіки», - сказав Кубів.

Він нагадав, що у Мінекономрозвитку спільно з FORBIZ розробили і вчора презентували Стратегію розвитку малого та середнього підприємництва-2020.

Раніше в Мінекономіки розповіли, що Cтратегія розвитку малого та середнього підприємництва має 6 пріоритетів: удосконалення нормативно-правового інституційного середовища, покращення доступу до фінансування, спрощення податкового адміністрування, популяризація підприємницької культури та розвиток людського капіталу, сприяння інтернаціоналізації МСП, підсилення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу.