Для запуску рибоохоронних патрулів необхідно 140 мільйонів - Ковалів

Найбільшою проблемою для запуску рибоохоронних патрулів у регіонах України є фінансування для закупівлі нової техніки - на це необхідно 140 млн грн.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Однією з найбільших проблем для того, щоб запустити рибоохоронний патруль в регіонах України, є фінансування закупівлі нової техніки. Проект держбюджету на 2017 рік, який сьогодні направлено на друге читання до Верховної Ради, не передбачає виділення таких коштів», - сказав посадовець.

За його словами, для оснащення 26 територіальних управлінь рибоохоронного патруля в усіх регіонах необхідно 140 млн грн для придбання необхідного мінімуму сучасних човнів та автомобілів.

«140 млн гривень – це невелика сума в масштабі держави, особливо порівняно з фінансуванням інших правоохоронних та контролюючих органів. Проте її використання може принести дуже хороші результати в масштабах всієї галузі, для відтворення рибних запасів, для зменшення браконьєрства», - заявив голова агентства. 

Ковалів підкреслив, що фактично інвестиції в оснащення нового рибоохоронного патруля повернуться державі менш як за 2 роки.

Крім того, він нагадав, що в рамках Концепції реформування рибного господарства у вересні 2016 року Верховна Рада виділила 15 млн грн для оснащення Київського рибоохоронного патруля сучасною технікою. Наразі Держрибагентство закінчує тендерну процедуру закупівлі техніки через систему ProZorro.