Недашковський сказав, як шукають інвесторів для добудови двох блоків ХАЕС

ДП "НАЕК "Енергоатом" розраховує на проведення конкурсу на залучення інвестора для добудови енергоблоків №3 і №4 протягом півроку-року.

Про це журналістам розповів голова компанії Юрій Недашковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо 3, 4 енергоблоку Хмельницької АЕС ми йдемо паралельно декількома шляхами. Один з них - ми розробляємо техніко-економічне обгрунтування. Наприкінці року ми хочемо надати його на державну експертизу. Другий шлях - це пошук джерела фінансування", - розповів Недашковський.

За його словами, для фінансування проекту планується як мінімум на 20 років "розгорнути" енергоблок Хмельницької АЕС на експорт електроенергії в Європу і таким чином отримати кошти на спорудження двох блоків станції.

"На сьогодні Міністерство енергетики і вугільної промисловості підписало проект розпорядження і розіслало по інших міністерствах, де передбачається проведення міжнародного конкурсу. Інвестор має прийти сюди з пропозицією добудувати блоки і водночас внести свої пропозиції на рахунок механізму фінансування. Бажано за півроку-рік провести цей конкурс", - зазначив глава Енергоатому.