Багато нафтотрейдерів зацікавилися переробкою у Білорусі - Укртранснафта

ПАТ «Укртранснафта» вже отримала багато пропозицій від трейдерів, зацікавлених у постачанні нафти на переробку до Мозирського НПЗ у Білорусі.

Про це повідомив перший заступник генерального директора Укртранснафти Андрій Пасішник, пише прес-служба компанії у Facebook

«Трейдери готові перекачувати нафту маршрутом Одеса-Броди для переробки до Мозирського НПЗ за давальницькою схемою і звертаються до Укртранснафти за послугами транспортування. Укртранснафта зацікавлена у запуску нафтопроводу Одеса-Броди, який не експлуатується останні декілька років», - сказав Пасішник.

Як заявили у НАК «Нафтогаз України», вже є багато пропозицій від трейдерів, зацікавлених у постачанні нафти на переробку до білоруського НПЗ.

«Реалізація цього проекту дозволить компанії отримати додаткові кошти за рахунок надання транспортних послуг», - прокоментували у Нафтогазі.

Нагадаємо, 10 листопада на 24-му засіданні Міжурядової білорусько-української комісії з питань торговельно-економічного співробітництва у Мінську віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив про наміри постачання нафти до Республіки Білорусь українськими нафтопроводами.