У МінАПК скаржаться на "добровільні" перевірки ЄС - зайва трата часу й грошей

Міністерство аграрної політики та продовольства України порушуватиме перед Європейською комісією питання щодо доцільності існування подвійної перевірки органічної продукції з України, через яку імпортери втрачають час і гроші.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Сьогодні триває дискусія щодо доцільності існування подвійної перевірки органічної продукції з України та ще 9 країн при експорті до ЄС. Перша перевірка продукції відбувається перед перетином кордону нашими національними контролюючими органами, а потім перевірка має проводитись і в країні призначення. Ці "добровільні директиви", введені Єврокомісією, додають зайвої роботи та витрат не тільки вітчизняним експортерам, але й іноземним покупцям. Імпортери втрачають час і гроші через додаткові аналізи, а це впливає на конкурентоспроможність наших продуктів",- зазначила заступник міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Вона наголосила, що Мінагрополітики буде працювати над тим, щоб регуляторні бар’єри для імпорту української органічної продукції до країн ЄС були знижені.