МЕРТ назвав найбільш цікаві для французів сфери бізнесу

Французькі інвестори найбільше зацікавленні у інвестиціях в Україну у агробізнесі, інфраструктурі, транспорті, енергетиці, ІТ та інноваціях.

Про це на прес-конференції щодо підсумків французько-українського бізнес-форуму заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Першочергово французька сторона заявила, що з їхнього боку є великий інтерес в агрокультурі та агробізнесі, в інфраструктурі і транспорті, в індустрії та енергетиці, де найбільше французьку сторону однозначно цікавлять питання приватизаційні, в ІТ та інноваціях», - сказала Микольська.

За словами торгового представника України, у потенційних французьких інвесторів також є інтерес до цілого ряду об'єктів, які зараз заявлені до приватизації.

Микольська також розповіла, що на бізнес-форумі у Парижі, міністр економіки і фінансів Франції відзначив значних прогрес реформ в Україні і те, що Уряд Франції й надалі підтримуватиме України у цьому напрямку.

«Було відзначено прогрес пов'язаний з макроекономічною стабілізацією, з першими кроками реформи дерегуляції, з антикорупційними реформами. Французькою стороною було позитивно оцінено електронне декларування, а також реформи пов'язані з ProZorro», - зазначила заступник міністра.

Нагадаємо, 28 жовтня у Парижі відбувся французько-український бізнес-форум. Форум був покликаний покращити бізнес-відносини між компаніями обох країн та відкрити нові можливості для співпраці.

Українську делегацію очолив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, із французької боку ключовими учасниками Форуму були міністр економіки та фінансів Франції Мішель Сапен та Генеральний секретар організації економічного співробітництва та розвитку Хосе Анхель Гурріа.