Кабмін визначив ступені ризиків для посередників, які працевлаштовують українців за кордоном

Кабінет Міністрів своєю постановою визначив та затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Про це повідомляє сайт Мінсоцполітики.

«Кабінет міністрів своєю постановою затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством соціальної політики», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Мінсоцполітики, згідно з прийнятим 26 жовтня 2016 року на засіданні уряду рішенням, для кожного суб'єкта господарювання у цій сфері буде визначено один із трьох ступенів ризику: високий, середній або незначний, залежно від строку провадження діяльності, кількості працевлаштованих за кордоном осіб, наявності обгрунтованих скарг на діяльність таких посередників та інших критеріїв.

«Посередники з високим ступенем ризику перевірятимуться органом державного нагляду не частіше, ніж раз на два роки, із середнім ступенем ризику - раз на три роки, із незначним ступенем ризику - раз на п'ять років, що зменшує навантаження на суб'єктів господарювання з одночасним підвищенням загальної ефективності державного нагляду у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном», - уточнюється у повідомленні.

У Мінсоцполітики наголошують, що проект акта було розроблено з метою підвищення ефективності державного нагляду у цій сфері.