Укрзалізниця спростувала інформацію податківців про несплату двох мільярдів

Державна фіскальна служба некоректно подає інформацію щодо несплати податків підприємствами залізничної галузі.

Відповідну заяву розповсюдила прес-служба залізничної компанії.

"ПАТ «Укрзалізниця» звертає увагу на некоректну подачу інформації Державною фіскальною службою України стосовно несплати податків підприємствами залізничної галузі в розмірі 2 млрд грн. Оприлюднення неперевіреної інформації завдає шкоди репутації ПАТ «Укрзалізниця», яке насправді є одним із найбільших платників податків в Україні", - йдеться у заяві.

ПАТ «Укрзалізниця» наголошує, що не може визнати факт несплати донарахованих податків у зазначеному ДФС обсязі, зокрема, у зв’язку з відсутністю документації за 2013-2015 роки щодо низки підприємств залізничної галузі. Зокрема, у зв’язку з відсутністю значної кількості первинних документів оскаржується об’єктивність донарахувань 625 млн грн податків щодо діяльності підприємств Придніпровської залізниці, розташованих в АР Крим.

"Підприємствами ПАТ «Укрзалізниця» на сьогодні визнано лише 2,4 млн грн із 2 млрд грн донарахованих податківцями коштів за результатами перевірок діяльності в 2013-2015 роках державних підприємств залізничної галузі, які знаходяться в стадії ліквідації. Решта донарахувань податків оскаржується підприємствами галузі в адміністративному або судовому порядку", - зазначається у заяві.

ПАТ «Укрзалізниця» також нагадує, що компанія є одним із найбільших платників податків у нашій країні. Так, за І півріччя 2016 року до державного бюджету України та цільових фондів ПАТ «Укрзалізниця» сплатило майже 7 млрд грн, а загалом у поточному році товариством планується сплатити близько 14,8 млрд грн податків. Навіть у складних економічних умовах ПАТ «Укрзалізниця», відповідно до офіційного видання ДФС, входить до 20 найбільших платників податків в Україні.