Е-декларації уже заповнили 6 заступників міністрів та 9 нардепів – НАЗК

У Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, наразі зареєстровані та працюють майже 43 тисячі осіб.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Національного агентства з питань запобігання і протидії корупції (НАЗК) Наталія Корчак.

"Стосовно е-декларування. Наразі в Реєстрі щогодинно з’являється нова декларація. Фактично в системі зареєстровані та працюють всі потенційні декларанти "першої хвилі" - майже 43 тис. осіб", - написала вона.

Голова НАЗК уточнила, що у вільному доступі сьогодні можна побачити декларації 6 заступників міністрів, 9 народних депутатів, 5 співробітників Адміністрації Президента, 8 співробітників КМДА та інших чиновників.

"Для тих, хто дуже сильно переймається питанням, чи витримає система е-декларування тисячну кількість користувачів, відповідь очевидна: система витримує навантаження, і те, що зараз в ній працюють майже 45 тис. осіб, тому підтвердження", - резюмувала Корчак.

Як повідомлялося, останнім днем подання електронних декларацій за 2015 рік для суб'єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, є 30 жовтня 2016 року. Е-декларації мають подати близько 50 тисяч посадовців.

За даними НАЗК, станом на 10:00 19 жовтня до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подано 11 664 щорічні декларації за 2015 рік.