Фонд держмайна оприлюднив графік приватизації на рік

Фонд державного майна України підготував буклет про державні підприємства, які Кабінет міністрів України затвердив до приватизації у 2016-2017 роках.

З буклетом, який викладено на сайті ФДМУ, можна ознайомитися українською та англійською мовами.

Як прокоментували в прес-службі Фонду держмайна, наразі Фонд працює над тим, щоб щодо кожного з цих об’єктів був інформаційний тізер, який розповість про їхні ключові соціально-економічні показники.

Подібні буклети готуються також щодо об’єктів малої приватизації окремо по кожній області. Відповідне доручення керівникам регіональних відділень Фонду держмайна дав голова Фонду Ігор Білоус.

"Ми постійно стикаємося з тим, що люди не отримують необхідної їм інформації. Дивна ситуація: бізнесмен може не знати, що сусідній об’єкт за парканом продається, та ще й за невеликі гроші. Щоб нарешті вирішити проблему та пожвавити малу приватизацію, дав доручення головам регіональних відділень проїхатися по усіх місцевих об’єктах і скласти власні каталоги – для розповсюдження їх серед мешканців регіону", – зазначив він.

Крім того, голова пообіцяв особисто долучитися до процесу інформування про об’єкти малої приватизації: приїхати хоча б до найбільших міст, провести перемовини з місцевою владою і розповісти регіональним ЗМІ про те, що продає ФДМУ і де можна знайти детальну інформацію про об’єкти.