МВФ позитивно оцінив проект змін до Податкового кодексу України

Основний міжнародний кредитор України – Міжнародний валютний фонд надав позитивну оцінку проекту закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України" ухваленого кабміном у середу.

Це зазначив у п'ятницю міністр фінансів України Олександр Данилюк під час візиту до штаб-квартири МВФ у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Законопроект щодо змін до податкового кодексу, який ми прийняли в уряді буквально пару днів тому, був тут (у МВФ – ред.) позитивно сприйнятий, оскільки він був спрямований на покращенням нами інвестиційної привабливості України, ведення бізнесу в нашій країні", - зауважив Данилюк.

Він підкреслив, що питання покращення бізнес-клімату в Україні є одним із цілого комплексу дій, які перебувають на порядку денному української влади щодо підвищення економічного зростання.

Як повідомляв Укрінформ, КМУ схвалив проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України" 5 жовтня. Прем'єр міністр України Володимир Гройсман у цьому зв'язку висловив намір винести документ на обговорення Ради реформ під головуванням Президента, і вже тільки після цього направити на розгляд Верховної Ради. Розробка пропозицій щодо змін до Податкового кодексу велася понад чотири місяці.