Гонтарева вирушила до Вашингтона на збори МВФ та Світового банку

Глава Національного банку Валерія Гонтарева разом із заступником Дмитром Сологубом в складі української делегації відбула до Вашингтона для участі в щорічній зустрічі країн-членів МВФ і Світового банку.

Про йдеться на сторінці НБУ в Фейсбуці.

"Під час візиту представники центрального банку братимуть участь у засіданні країн-членів Міжнародного валютного фонду та Світового банку, закритій дискусії щодо регіональних економічних питань між країнами Центрально-східної та Південно-східної Європи, а також пленарній сесії міжнародного валютного та фінансового комітету МВФ", - зазначається в повідомленні.

Українська делегація окремо зустрінеться з топ-менеджментом Світового банку та регіональним директором Світового банку у Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен. Серед окремих зустрічей з представниками МВФ заплановані перемовини з заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном, головою місії МВФ, яка працювала в Україні навесні цього року Роном ван Рооденом, та заступником директора європейського департаменту МВФ Таносом Арванітісом.

Окрім роботи в рамках щорічної зустрічі МВФ та Світового банку, топ-менеджмент НБУ проведе низку переговорів. Так, Гонтарева обговорить двосторонні відносини між Україною та Європейським Союзом із заступником голови генерального директора Європейської комісії з політики сусідства та переговорів із розширення Катаріною Матерновою.

Голова НБУ також зустрінеться зі своїми іноземними колегами-головами центральних банків: Стівеном Полозом (Канада), Сергієм Чоклею (Молдова), Стефаном Інгвесом (Швеція), Евальдом Новотні (Австрія), Вітасом Васіляускасом (Литва), Крісталлою Георгаджи (Кіпр), Ілмарсом Рімшевічсом (Латвія), а також головою латвійської комісії з питань фінансових ринків та капіталу Петерісом Путнінсом.

Під час цих заходів передбачається обговорити поточний стан фінансового сектору в Україні та розвиток двосторонніх відносин між НБУ та іншими центральними банками.

Крім того, глава Нацбанку відвідає семінар для інвесторів компанії JP Morgan, а також проведе окремі зустрічі з представниками компаній Meryll Lynch, BlackRock, Citibank, Oliver Wyman та Clearstream.